Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități

Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități

Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități

Bine ați venit

DESPRE NOI

Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități, administrată de Fundația FEBE, funcționează pe lângă Parohia Reformată Între Lacuri din Cluj-Napoca din anul 2019, pe strada Târnavelor nr.1. În asistarea persoanelor se pune accent pe valorile creștine și pe respectarea unor principii de bază cum ar fi egalitatea de șanse, prevenirea și combaterea discriminării, respectarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale omului, respect pentru demnitatea și integritatea persoanei.

Personal

Serviciile sunt oferite de o mână de oameni dedicați, o echipă multidisciplinară formată din asistenți sociali, psiholog, art-terapeut, medic (colaborare), asistent medical, infirmier, îngrijitori, psihoterapeut (colaborare), kinetoterapeuți (colaborare), responsabil curățenie, specialist în terapie și activități asistate de animale (colaborare), voluntari.

Centrul rezidențial

Centrul rezidențial are o capacitate de 16 locuri într-o clădire pe 2 nivele modern amenajată. Centrul asigura un cămin primitor și o atmosferă familială, găzduirea beneficiarilor se face în camere de 2 persoane dotate cu paturi, noptiere, dulapuri. Beneficiarii sunt încurajați să își personalizeze spațiul cu fotografii de familie sau obiecte personale/ decorative astfel având un plus confort și sentiment de siguranță.

SERVICII

"Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități" deține avizul de înființare nr. 11132/15.05.2020 și licența de funcționare nr. D767/10.08.2020 emis de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Autoritatea Natională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Informare și asistentă socială
Consiliere psihologică
Activitățile de abilitare și reabilitare
Activitatea de îngrijire si asistență
Activitățile de menținere/dezvoltare a aptitudinilor cognitive
Activitățile de menținere/dezvoltare a deprinderilor zilnice
Activitățile de menținere/dezvoltare a deprinderilor de comunicare
Activitățile de menținere/dezvoltare a deprinderilor de mobilitate
Activitățile de menținere/dezvoltare a deprinderilor de autoîngrijire
Activităţile de menținere/dezvoltare a deprinderilor de interacțiune
Activitatea de menținere/dezvoltare a deprinderilor de îngrijire a propriei sănătăți
Activităţile de menţinere/dezvoltare a deprinderilor de autogospodărire
Activități de menținere/îmbunătățire a nivelului de educație/pregătire pentru muncă

Recomandări

C.P

Un loc deosebit unde persoanele cu dizabilități sunt tratate ca și în sânul familiei. Un proiect deosebit construit cu suflet. Mulțumim familiei Kozma și personalului implicat !

L.T.

O locație plăcută cu căldura unui cămin familial. Cu suportul personalului și empatia lui fac locul minunat.

C.A.

„Un loc care aduce liniște și încredere, plin de viață și aplecare pentru umanitatea din noi…și nu în ultimul rând un loc în care tot timpul se întâmplă ceva la care toată lumea își aduce aportul”

Întrebări frecvente

Cât timp poate sta o persoanele adulte cu dizabilități în centru?

La cererea familiei, persoanele adulte cu dizabilități pot rămâne cu noi pentru tot restul vieții. Contractul este de un an și poate fi reînnoit.

Cât costă întreținerea lunară și ce include?

În prezent, contribuția personală este de 3500 RON. Această sumă nu include medicamentele și echipamentele pentru incontinență.

Ce poate aduce o persoana cu dizabilități in centru?

Obiectele personale, piesele de mobilier preferate, televizorul, ornamentele, care vor face ca noul mediu să fie și mai familiar.

Există o listă de așteptare și cum ma pot înscrie ?

Da, există. Puteți fi adăugat la lista de așteptare pe baza cererii care poate fi descărcată aici. Cererea poate fi completată personal la sediu sau acasă.

CONTACT FÉBÉ

Telefon

Coordonator Centru:
Kulcsár Evelin
0364 140 569
0740 340 997

Adresa

Târnavelor 1, Cluj-Napoca, Romania

Formular de contact

"*" indicates required fields