Rólunk

A FÉBÉ Alapítvány által működtetett Készségfejlesztő és Rehabilitációs Otthon Fogyatékkal Élő Felnőtteknek 2019 óta működik a Tóközi Református Templom mellett, Kolozsváron, a Küküllő utca 1 szám alatt.  A gondozási munkánkban nagy hangsúlyt fektetünk a keresztény értékekre és olyan alapvető elvekre, mint az esélyegyenlőség, diszkrimináció megelőzése, az alapvető emberi jogok, valamint a személy méltóságának és integritásának a tiszteletben tartása.

A Készségfejlesztő és Rehabilitációs Otthon a fogyatékkal élő személyeknek szervezett tevékenységeken keresztül a szociális és egyéni szükségeletek betöltését, a különböző készségek fejlesztését, a nehéz helyzetek leküzdését, az elszigetelődés megelőzését, a társadalmi inklúziót, valamint az életminőség javítását célozza.

Az otthon alternatívát nyújt a magány és az elszigetelődés ellen, lehetőséget teremt hasonló helyzetben levőkkel való megismerkedésre, közös időtöltésre, a valahova tartozás, a hasznosság, személyes értékesség megtapasztalására. Mindezt az egyéni szükségletek figyelembevételével megszervezett egyéni és csoportos tevékenységek széles köre biztosítja.

A szolgáltatást igénybevevők olyan kolozsvári lakcímmel rendelkező, 18 évet betöltött személyek, akik valamilyen akadályozottsággal küzdenek,  valamilyen fogyatékossági fokba besorolást kaptak.

Szolgáltatásainkat egy maroknyi elkötelezett ember bevonásával tudjuk biztosítani, multidiszciplináris csapatunkat a következők alkotják: szociális munkások, pszichológus, művészetterapeuta, orvos (együttműködésben), orvosi asszisztens, ápolók, pszichoterapeuta (együttműködésben), kinetoterapeuták (együttműködésben), állatterápiával foglalkozó szakember, takarító.

szemelyzet
IMG_0295

Az Otthon

Az otthon egy korszerűen berendezett kétszintes házban kapott helyet, 16 személy befogadására képes, akiket kétszemélyes szobákban helyezünk el. A szobák berendezése standard ágy, éjjeliszekrény, ruhásszekrény, fogas, de a bentlakók kedvük és ízlésük szerint személyre szabhatják, dekorálhatják a szobájukat a személyes tárgyaikkal, családtagok fotóival, ily módon növelve az otthonosság érzetét, biztonságérzetet.