Despre Noi

Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități, administrată de Fundația FEBE, funcționează pe lângă Parohia Reformată Între Lacuri din Cluj-Napoca din anul 2019, pe strada Târnavelor nr.1. În asistarea persoanelor se pune accent pe valorile creștine și pe respectarea unor principii de bază cum ar fi egalitatea de șanse, prevenirea și combaterea discriminării, respectarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale omului, respect pentru demnitatea și integritatea persoanei.

Scopul serviciului social „Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități” este de a furniza servicii cu cazare, un ansamblu de activități care răspund nevoilor sociale, precum și individuale ale persoanelor adulte cu handicap în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirea și combaterea riscului de excluziune socială, promovarea incluziunii sociale şi creșterea calității vieții.

Centrul rezidențial reprezintă o alternativă la singurătate, izolare și o oportunitate de a fi într-un mediu familial cu persoane care și ei au anumite dificultăți, și sentimentul de apartenență, utilitate, valoare personală devin baza implicării și dorinței de dezvoltare personală.Acest lucru este asigurat printr-o paletă largă de activități de grup și/sau consiliere individuală, activități în comunitate bazate pe nevoile fiecărui beneficiar în parte.

Beneficiarii serviciului sunt persoane aflate în situații de dificultate, vulnerabilitate, adulți încadrați în grad de handicap cu vârsta peste 18 ani cu domiciliul/reședința în Cluj-Napoca, județul Cluj.

Serviciile sunt oferite de o mână de oameni dedicați, o echipă multidisciplinară formată din asistenți sociali, psiholog, art-terapeut, medic (colaborare), asistent medical, infirmier, îngrijitori, psihoterapeut (colaborare), kinetoterapeuți (colaborare), responsabil curățenie, specialist în terapie și activități asistate de animale (colaborare), voluntari.

szemelyzet
IMG_0295

Centrul rezidențial

Centrul rezidențial are o capacitate de 16 locuri într-o clădire pe 2 nivele modern amenajată. Centrul asigura un cămin primitor și o atmosferă familială, găzduirea beneficiarilor se face în camere de 2 persoane dotate cu paturi, noptiere, dulapuri. Beneficiarii sunt încurajați să își personalizeze spațiul cu fotografii de familie sau obiecte personale/ decorative astfel având un plus confort și sentiment de siguranță.